2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’nun Perşembe ilçesi Belediyesi’ne hibe edilen, sigortası ve personeli olmadığı için çürümeye terk edilen, hatta batırılması gündeme gelen, İstanbul Şirket-i Hayriye’nin göz ağrısı Şehit Temel Şimşir yolcu vapuru Giresunlu işletmeci Devrim Alaca tarafından 10 yıllığına kiralanarak Giresun’a getirildi.

Giresun Şehit Temel Şimşir Vapuru
Giresun Limanı‘na demirleyen, 20 kişiye istihdam sağlayacak olan 65 metre uzunluğundaki vapur (Sultan Palas); yüzen restoran hizmeti, toplu etkinlikler gibi organizasyonların yapılabilmesi amacıyla limanda restore edilmeye başlandı. İçerisinde balık ağırlıklı olmak üzere hizmet verecek bir restoran, gelin odası, çocuk oyun odası, bar, club, düğün salonu, etkinlik salonu, toplantı salonu, açıkhava teras, engelli asansörü, çocuk emzirme odası, mescit, mutfak gibi birçok bölüm bulunuyor.
Şehit Temel Şimşir Vapuru Giresun Limanı'nda #giresunblog
Posted by Fozdemir on 16 Haziran 2015 Salı
Fakat ne yazık ki her şey görüldüğü gibi güllük gülistanlık gitmiyor. Zaten biliyorsunuz ki Giresun’da bir hizmet sorunsuz bir şekilde gerçekleşemez.
Vapuru incelemek, bilgiler almak ve vapura karşı uygulanan engelleri birinci ağızdan duymak için bugün Giresun Limanı’na giderek işletmeci Devrim Alaca ile görüştüm. Duyduklarıma pek şaşırmadım doğrusu, çünkü Giresun’un başındakiler şehri sahipsiz bırakarak resmen terk etmiş durumdalar. Üstelik yapılan hizmetlere rant için engel koymakta da üstlerine yok.
Vapurda neler oluyor?
Öncelikli olarak Giresun’a hizmet etmek amacıyla vapuru Perşembe Belediyesi’nden kiraladığını belirten Devrim Bey, limana girdiklerinden beri Giresun’daki bazı kesimlerin vapuru istemediğini savunarak karşılaştığı engelleri anlattı. Herhangi bir devlet desteği almayarak, yaklaşık 800.000 TL’yi geçen restorasyon masrafı yaptığına vurgu yapan Devrim Bey’in tek isteği “köstek olunmaması“.

Giresun Şehit Temel Şimşir Vapuru
Vapur bütün Karadeniz şehirlerine hizmet vermeye hazır olacak, fakat Devrim Bey Giresun sevdasından dolayı vapuru daha çok Giresun’da tutmak istediğini belirtiyor, yalnız limanda durmaları konusunda Valilik tarafından izin verilmediğini de ekliyor. Gümrüklü liman sahasının hemen yan tarafındaki dalgakıranın olduğu bölüme masrafını kendisinin karşılayacağı bir iskele yapma isteğinden de bahsediyor, fakat bu isteği de karşılıksız kalmış.
“Başkaları da vapur getirsin, Giresun’a hizmet versin. Ordu’da teleferiğe binen vatandaş Giresun’a gelip vapura binsin, Giresun Adası’nı turlasın, şehrimizin turizmi kazansın. Ben maddi destek istemiyorum, yeter ki bana köstek olmasınlar” şeklinde açıklama yapan Devrim Bey, Giresun halkının vapuruna sahip çıkmasını istiyor.


Vapurun limanda kalabilmesi için gerekli izinler çıkarılmazsa, geçmişte uçak kafe gibi kaybettiğimiz çoğu hizmet gibi vapurumuzu da kaybedebiliriz.
Giresun Adası‘nın da turizme açılmasıyla birlikte turizm konusunda çağ atlayacak olan Giresun’da şehre hizmet amaçlı çalışan bu tür girişimcilere engeller konulmasını Giresun aşığı bireyler olarak hazmedemiyoruz.
Giresun’un vapurunu kim neden istemiyor? Bu şehre hizmet etmeyen, buna rağmen edene de mani olan kişilerin/yetkililerin yakamızı bırakmasını rica ediyoruz! Yeter artık…
Posted by Giresun Blog on 25 Haziran 2015 Perşembe
Sizden ricamız bu yazıyı paylaşarak gündeme taşımanız. Biz vapurumuzu şehrimizin limanında istiyoruz. Bu şehre hizmet etmeyen, buna rağmen edene de mani olan kişilerin/yetkililerin yakamızı bırakmasını rica ediyoruz! Yeter artık…